DRINKY POZDNÍHO LÉTA
Dny se zkracují, světlo zlátne jako prosecco a večery si říkají o drink, který má styl. Nechte se i doma inspirovat recepty z pražského podniku Brambory, kde se z každého doušku stává zážitek – a z obyčejného večera malý rituál.

Pornstar Martini
Sexy koktejl spojuje sladkou maracuju, citrusovou svěžest a jemnou vanilku. Dokonalý drink chutná jako tropický flirt s nádechem bublinkového luxusu.
Potřebujete: 50 ml vanilkové vodky, 30 ml marakujového likéru, 25 ml marakujového sirupu, 15 ml citronové šťávy, 50 ml prosecca, ½ marakuji
Postup přípravy: Připravte si dvě skleničky, jednu na prosecco a druhou na koktejl. Obě skleničky je nejlepší si předem nachladit. Šejkr naplňte do poloviny ledem a přidejte do něj všechny suroviny kromě prosecca. Následně pořádně vyšejkujete. Drink přeceďte do vychlazené větší sklenice a druhou sklenici naplňte proseccem. Ozdobte polovinou maracuji.
Tip: Koktejl si lze vychutnat dvěma způsoby: buď si prosecco nalijte do samostatné skleničky a drink jím jemně zapíjejte, nebo ho postupně dolévejte přímo do koktejlu.

Bramble
Klasika z Británie se stala populární pro ikonické snoubení ovocných chutí s ginem a ostružinovým likérem. Lehký drink je ideální na večer na balkóně i párty s přáteli.
Potřebujete: 40 ml suchého ginu, 10 ml likéru Chambord, 15 ml citrónové šťávy, 10 ml cukrového sirupu, ostružinu a kolečko limety na ozdobu
Postup přípravy: Nejprve naplňte skleničku ledem. Přidejte gin, citrón i cukrový sirup a pořádně promíchejte. Doplňte led a po obvodu pomalu nalijte Chambord. Ozdobte ostružinou a limetou.
Tip: Pokud chcete koktejl oživit, rozdrťte ve skleničce dvě čerstvé maliny. Bramble lze připravit i v nealko verzi. Stačí vyměnit gin za nealkoholickou variantu, použít ostružinový sirup místo likéru, a mocktail, který vypadá a chutná jako pravý, je na světě.

Sangria
Sluncem zalitá klasika ve své silnější podobě pochází z Alicante a kombinuje červené víno, brandy, pomerančový likér, vermut a dávku ovoce. Zní jako limonáda, ale pozor – pár skleniček a večer se rozjíždí…
Potřebujete: 700 ml červeného vína, 90 ml brandy, 90 ml triple sec, 90 ml martini rosso, 120 ml cukrového sirupu, 90 ml pomerančové šťávy, 120 ml fanty, ovoce jako jablka, hrušky, pomeranče, 1 ks skořice
Postup přípravy: Ovoce nakrájejte na malé kousky. Všechny ostatní ingredience kromě fanty a pomerančové šťávy smíchejte v karafě i s nakrájeným ovocem. Nechte karafu několik hodin odpočívat, ideálně přes noc. Těsně před servírováním stačí přidat fantu a ovocnou šťávu.
Tip: Cukrový sirup si snadno připravíte doma: stačí smíchat stejné díly vody a cukru a mírně vařit, dokud se cukr nerozpustí a sirup nezhoustne.
Koktejly naleznete v časopise Perfect Woman 8-9/25.