Nadýchané švestkové řezy

Text: Perfect Woman
18. září 2017 | 15:18

Švestková sezóna je v plném proudu, tak jimi neváhejte potěšit své chuťové buňky!

Hodnocení:

Tiskni článek

Pošli článek

Vystačí na: asi 16 porcí
Doba přípravy: asi 40 minut
Doba pečení: asi 20 minut (1 plech)

Přísady:

Na těsto:
250 ml vody
150 g másla nebo margarínu
150 g hladké mouky
špetka soli
6 vajec
Na náplň:
švestkový kompot (hmotnost po odkapání 450 g)
300 ml šťávy z kompotu (popřípadě doplněné vodou)
5 zarovnaných PL cukru
1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
2 balíčky Dort-želé červeného Dr.Oetker
500 ml smetany ke šlehání
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
Na ozdobení:
3 PL švestkových povidel
Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení (30 × 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Příprava:

1. Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plynová trouba: stupeň 4
Doba pečení: asi 20 minut (1 plech)

2. Pláty necháme vychladnout.

3. Na přípravu náplně necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.

4. V kastrůlku smícháme šťávu z kompotu s cukrem, skořicovým cukrem a želé a asi 1 minutu povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

5. Oba pláty rozkrájíme na 32 obdélníků. Na 16 obdélníků naneseme náplň. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na náplň. Přiklopíme zbylými obdélníky a uložíme do chladničky.

6. Na ozdobení naplníme mikroténový sáček povidly a povrch řezu před podáváním ozdobíme.

Tip: Pro rychlejší přípravu můžeme těsto připravit ze směsi na pečení Věnečky Dr.Oetker.
 

Přihlášení | Registrace

Zapomněla jste heslo?
koupit časopis

Soutěže a výherci

Novinky

Ručníky co suší

Vaše staré ručníky už dosluhují a poohlížíte se po nových? více

Veganské laky

Australská značka Sienna Byron Bay se specializuje na laky na nehty a produkty... více

Kruhy pod očima

Vyzkoušela jste aplikaci kyseliny hyaluronové nebo vlastního tuku? Kdy je toto řešení... více

Výchova dětí

Zatímco americké dítě svým rodičům bez mrknutí oka vynadá, když se mu něco nelíbí... více

Dovolená na kole

Dovolenou u moře letos plánuje na 40 % Čechů. Naprostá většina však tráví letní měsíce více

Švestkové řezy

Švestková sezóna je v plném proudu, tak jimi neváhejte potěšit své chuťové buňky! více